U Bihaću promovisana knjiga Poginuli zlatni ljiljan 505. brigade Amira Sijamhodžića

Promocije
Typography

Promocija knjige "Poginuli zlatni ljiljani 505. brigade" autora Amira Sijamhodžića, upriličena je na Islamskom pedagoškom fakultetu u utorak, 27.12.2022. Pored autora i promotora, prisutnima se obratio dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i predsjednik udruženja "Život" prof. dr. Hajrudin Hodžić.

Zahvalio se autoru i svojim saradnicima na organizaciji ove promocije i istakao značaj ovakvih događaja za udruženje Život, Islamski pedagoški fakultet i za naše društvo u cjelini.

Pored promotora, o knjizi je govorio i njen autor, bosansko-hercegovački intelektualac i publicista prof. Amir Sijamhodžić.

"Svako novo listanje ove monografije baca novo svjetlo na mnoge njene fragment,e. Sinoć smo posebno istakli dvojicu poginulih heroja, Huseina Sejku Pehlića, čija fotografija je, kako reče jedan od promotora "knjiga za sebe", i možda najvjernija slika jednog istinskog krajiškog askete. Drugi je bio rahmetli Enes Rožić, čovjek čija nam životna priča i 410 dana teške borbe u bolesničkom krevetu može poslužiti kao opomena da smo, ako smo samo zdravi, najbogatiji ljudi na svijetu. Hvala divnim domaćinima, hvala odličnim promotorima, i hvala svima koji na ovaj ili neki drugi način pomažu u misiji kulturnog i obrazovnog uzdizanja građana BiH." - poručio je prof. SIjamhodžić

Promotori su bili prof. Haris Suljadžić, Dean Džebić i Harun Nuhić, dok je moderator promocije bio prof. Nazif Horozović.