Promocija knjige "Toplina"

Promocije
Typography

Druga knjiga poezije pjesnikinje prof. Nine Halilbašić je promovirana 16.12.2015. u Kulturnom centru u Bihaću. U svojoj novoj knjizi „Toplina“ u kojoj je sakupila svoje emocije, osjećaje i riječi, autorica je željela druge ljude usrećiti i učiniti zadovoljnim. „Ugrijati srce barem na tren, bila je misija mog pisanja.“ – rekla je u uvodnim riječima prof. Halilbašić. Njena prva knjiga „Između istine i grijeha“ koju je promovirala prije skoro tri godine je naišla na veliko interesovanje i izuzetno pozitivne kritike kako običnih čitalaca tako i stručne javnosti.

Promotori ove zbirke su bili prof. Dijana Begović, profesor bosanskog jezika i književnosti i poznata novinarka RTV USK-a, te g-đa Gorica Bukić, profesor bosanskog jezika i novinarka RTV USK-a.

Pored promotora, ovu posebnu noć su uveličali jedan od najboljih interpretatora ilahija i kasida na ovim prostorima Mirsad Šehić, a tekstove nekih pjesama je čitala Šejma Zulić, umiljati glas čiji su javni nastupi uvijek nailazili na pozitivne reakcije javnosti.

Organizatori ove promocije su udruženje „Život“ Bihać, Ženska edukativna organizacija „Iskre“ Bihać, Asocijacija studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“ Bihać uz podršku Kulturnog centra Bihać.