Toplina duše - osvrt na program

O programima
Typography

 

Projekat „Toplina duše“ je humanitarnog karaktera, a realizuje se u sklopu sedmičnih kulturno-edukativnih tribina „Snagom vjere do savršenstva duše“.

Nakon održane tribine prisutni dobrovoljno daju novčani prilog ili određeni prehrambeni proizvod i od prikupljenog se napravi paket ili više koji se doniraju socijalno ugroženim porodicama. Prilikom uručenja paketa napravi se nekoliko fotografija, a izvještaj o tome kome je donirano i koji su sve artikli kupljeni se prezentuje na sljedećoj tribini i na našoj web stranici, kako bi sve bilo transparentno, te da donatori imaju povratnu informaciju gdje su utrošena njihova sredstva.

Paketi se uručuju porodicama čiji socijalni status dobijemo od  Centra za socijalni rad, Crvenog križa, Merhametove kuhinje ili kao preporuke od građana.

Jedan paket, ovisno o količini prikupljenog novca, obično  sadrži sljedeće artikle: brašno, šećer, ulje, so, makaroni, riža, salama, pašteta, kahva, eurokrem, vajkrem, margarin, keks, šampon, prašak za veš, sapun.

Svi oni koji prepoznaju ovakav način rada kao pozitivan primjer u društvu, a ne dolaze na tribine, mogu se uključiti i dati svoj doprinos na način da nas putem naše kontakt forme kontaktiraju i na takav način će dobiti povratnu informaciju.

Prednost ovakvog načina rada i organizovanja je u tome što se komplet realizacija obavlja uz pomoć vrijednih volontera, odnosno nema nikakvih troškova prikupljanja i distribucije. Realizacija projekta traje već sedmu godinu zaredom i do sada je podjeljeno preko 200 paketa prosječne vrijednosti 100 KM.
Olakšajmo onima kojima je teško, jer samo tako možemo postići toplinu naše duše. Dobro se dobrim vraća!