Promocija knjige Poginuli zlatni ljiljan 505. brigade Amira Sijamhodžića

Udruženje "Život" u saradnji sa Islamskim pedagoškim fakultetom u Bihaću organizira promociju knjige "Poginuli zlatni ljiljani 505. brigade" autora  Amira Sijamhodžića.

Ova knjiga je, kako i sam autor napominje, nastala uslijed razgovora kojeg je autor vodio sa ljudima koji su bili sudionici sudbnosnih trenutaka za našu zemlju i nakon što su ispričali svoju priču, pitanje koje se namećalo je bilo: Ko će ovo zapisati? I zapisao je prof. Amir Sijamhodžić. 

Ova knjiga je autorsko djelo koje govori o 26 šehida 505. brigade koji su dobili najveće ratno priznanje, značku „Zlatni ljiljan“ i jednog pripadnika policije koji je dobio zlatnu policijsku značku. Knjiga ima 387 stranica. Recenzenti ove knjige su: Izet Perviz, Mehmed Meša Pargan, Dean Džebić i Haris Suljadžić. Izdavači ovog djela su BZK „Preporod“ Bužim i izdavačka kuća „Ilum d.o.o.“ Bužim.

Zadovoljstvo je veliko što je možemo promovisati u Bihaću, na Islamskom pedagoškom fakultetu u utorak, 27.12.2022. godine sa početkom u 18:30.

Promotori ove knjige će biti profesor historije Haris Suljadžić, vojni komentator i novinar Dean Džebić, mladi autor Harun Nuhić i autor knjige prof. Amir Sijamhodžić.

Dobro nam došli!